Seminare MECC

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cooperare cu JRC au organizat în anul 2019 o serie de ateliere de descoperire antreprenorială în 4 domenii prioritare pentru Republica Moldova. Unul din cele 4 domenii prioritare îl constituie sectorul energetic. Primul atelier de descoperire antreprenorială în domeniul energetic a avut loc la data de 18 iunie 2019, care a avut ca scop să identifice principalele nişe ale specializării inteligente pentru domeniul dat. Aceste nișe trebuie să contribuie la  eficientizarea procesului de cercetare orientat spre necesităţile economiei naţionale sau regiunilor în parte. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi din sectorul de afaceri, sectorul academic, autorităţile publice şi societatea civilă. În total au participat 41 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice, universităților, institutelor de cercetare, mediului de afaceri și ONG-urilor.

În cadrul atelierului au fost identificate 3 subdomenii din sectorul energetic, care înglobează potențial de specializare inteligentă și care au fost confirmate drept prioritare în cadrul atelierului:

Următorul atelier, care se fa desfășura în martie 2020 urmează să identifice o listă de proiecte, care să contribuie la implementarea acestor 3 priorități identificate. Raportul desfășurat poate fi accesat aici.