Totalizări a concursului proiectelor elevilor în domeniul conservării energiei și utilizării surselor de energie regenerabilă.

12.03.2015. Totalizări a concursului proiectelor elevilor în domeniul conservării energiei și utilizării surselor de energie regenerabilă.

În incita Institutului de Energetică al AȘM a avut loc ședința juriului privind totalizarea rezultatelor concursului proiectelor elaborate de către elevii din Republica Moldova în domeniul eficienței energetice și utilizării surselor regenerabile de energie. Concursul a fost organizat de către GUTTA Club în cadrul programului SPARE cu participarea Institutului de Energetică al AȘM.

La concurs au fost depuse peste 31 de proiecte  de către elevii din liceele din Chișinău, Ungheni, Rîbnița, Căușeni, Tiraspol, Rîșcani, Șoldănești, Bender, Sînderii, Edineț.

 După examinare juriul a nominalizat pe primul loc în categoria conservarea energiei proiectul „ЭКОРУЧКА”, autori: Garciuk V., Rotari A., Scripnik E., Griga K. din or. Rîșcani.  În categoria proiecte de alimentare cu energie din surse regenerabile  pe primul loc s-a clasat proiectul “SOLAR ENERGY- ISURED FUTURE”, autor: Tabarcea M., Dragan D. din satul Chișcăeni raionul Sîngerei.

Aceste proiecte juriul le-a recomandat pentru participare la concursuri internaționale similare.

 

V. Burciu