Pentru 14 mai 2013 este planificat un Atelier de lucru consacrat temei "Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice".

Institutul de Energetică AŞM are plăcere să Vă invite la Atelierul de lucru dedicat „Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice”, care va avea loc pe 14 mai 2013, între orele 9.00-13.00, la hotelul Codru, aflat pe adresa str. 31 August 1989, 127, Chişinău.

Atelierul face parte din şirul de lucrări planificate în cadrul Proiectului regional PROMITHEAS-4, finanţat de Uniunea Europeană (FP-7) pentru perioada 2011-2013, la care participă 12 ţări (Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Estonia, Kazakhstan, Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Turcia şi Ucraina).

La atelier vor fi prezentate rezultatele obţinute, pe parcursul ultimilor doi ani de activitate, de echipa naţională, aceasta având suportul important al experţilor străini. Rezultatele acoperă următoarele teme:informaţiile utilizateşi problemele întâlnite la aplicarea instrumentului de calcul LEAP ( Long Range Energy Alternatives Planning System) pentru calcularea scenariilor de emisii a gazelor cu efect de seră până în 2050, problemele depistate şi depăşite la utilizarea softului în cauză, metodele originale de evaluare a scenariilor de emisii, golurile informaţionale şi necesităţile de cercetare ulterioare, etc.

În faţa auditoriului vor veni cu explicaţii specialişti naţionali, cât şi internaţionali, numele cărora le puteţi afla din Agenda evenimentului, ataşată la această invitaţie, unde găsiţi şi alte informaţii de interes legate de acest for.

Informaţii mai detaliate aferente acestui eveniment le găsiţi pe site-ul Institutului de Energetică AŞM, pe adresa http://www.ie.asm.md/ , unde este expus şi Raportul „Dezvoltarea şi evaluarea portofoliilor de politici privind atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice pentru R. Moldova”, elaborat în cadrul Proiectului (Invitatia, Agenda si Raportul in engleza sunt atasate si la acest mesaj).

Vom fi mult recunoscători pentru confirmarea participării la adresa liliat2004@mail.ru sau la

tel. 022 72 70 40

Sper ând că Dvs veţi accepta invitaţia noastră, noi Vă aşteptăm cu drag la eveniment.

Vladimir Berzan,Directorul Institutului de Energetica ASM, Doctor Habilitat în Ştiinţe Tehnice

Pentru 14 mai 2013 este planificat un Atelier de lucru consacrat temei "Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice".

Dezvoltarea şi Evaluarea portofoliului de politici consacrat Atenuării şi Adaptării la Schimbările Climatice pentru R. Moldova


Participare la Atelierul „Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice”