Vizita de lucru la Institutul de Cercetari si Proiectari Energetice (Bucuresti, Romania, 31 ianuarie 2013)

Institutul de Energetica al ASM si Institutul de Cercetari si Proiectari Energetice(ISPE) au semnat la 6 octombrie 2012 un Memorandum de Intelegere privind colaborarea in identificarea problemelor de interes comun si participarea de comun acord la solutionarea lor. La 31 ianuarie 2013 a avut loc оntоlnirea de lucru a dr. hab. Vladimir Berzan, director al IE ASM cu reprezentantii ISPE: cu director adjunct general Ovidiu APOSTOL, director adjunct, dr. Mihai COTEANU, dr. ing. Anca POPESCU, dnii LAVROV si BUZU.
Dl Apostol a fost informat despre cercetгrile efectuate de cгtre IE ASM оn privind solutiile tehnice de asigurare a fiabilitгюii interconexiunilor sistemelor energetice ale Romвniei єi Republicii Moldova. Urmarea a cestor discutii s-a organizat o intоlnire cu reprezentantii Diviziei electrice ale ISPE: dna dr. ing. Anca POPESCU, dnii LAVROV єi BUZU.
Subiectul discuюiei a constat оn cгutarea temelor de interes comun pentru colaborare. S-a constatat interesul privind echipamente de reglare a fluxurilor de putere оn sistemele energetice in baza solutiilor tehnice propuse de catre IE ASM, inclusiv, si de incarcare a LEA 400 kV Bгlюi – Suceava.
Un alt subiect a constat оn prezentarea de informatii a ultimelor rezultate ale cercetarii IE ASM privitor la posibilitatea de racordare a sistemelor energetice cu valori diferite a nivelului de stabilitate a frecventei. Aceasta se refera la posibilitatea racordarii sistemului energetic al RM la ENTSO-E prin Romania.


S-a luat urmгtorea decizie:

La ISPE am avut o оntоlnitre cu dr. ing. VATRA Fanica. Rezultatul a constat in scimbul de informatii si rezultate ale cercetгrilor privind impactul promovarii surselor de generare regenerabile asupra sistemului energetic romanesc. Materialul este actual pentru RM in preajma lansarii activitatilor de implementare a parcurilor eoliene.

D.h.s.t. V.Berzan