Şedinţa grupului de experţi ai concursului naţional al proiectelor şcolare privind eficienţa energetică „Energia şi mediul de trai”

Ieri, 13.03.2012, în incinta Institutului de Energetică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a avut loc şedinţa grupului de experţi împreună cu administraţia SPARE. În cadrul acestei şedinţe de lungă durată a fost efectuat bilanţul concursului naţional al proiectelor şcolare privind eficienţa energetică „Energia şi mediul de trai”.

Concursul a fost desfăşurat în cadrul programului SPARE/PŞURE (program şcolar pentru utilizarea resurselor şi energiei) şi a decadei mondiale ONU „Instruirea pentru dezvoltare durabilă”, cu sprijinul Societăţii Norvegiene pentru Protecţia Naturii şi a INFORSE Europe (Reţeaua Europeană a Dezvoltării Energeticii Durabile).

La concurs au fost invitaţi să participe elevii şi profesorii interesaţi, care au deja performanţe în activitatea practică în domeniul schimbării climei, aplicării modelelor de conservare a energiei, folosirii surselor renovabile de energie pentru necesităţi locale, sporirii eficienţei energetice a clădirilor şcolare, dezvoltarea formelor şi metodelor de instruire a elevilor şi de iniţiere a populaţiei în domeniul folosirii eficiente şi conservării energiei.

Au fost anunţate următoarele nominalizări:

1. Lucrare practică.
1А. Experienţă practică de conservare a energiei la şcoală şi acasă.
1В. Aplicarea practică a surselor renovabile de energie
2. Lucrare teoretică (proiect).
2А. Proiect privind conservarea energiei în comunitatea locală.
2B. Proiect privind utilizarea surselor renovabile de energie.
La concurs au fost înaintate 57 de proiecte dintre care 17 lucrări practice şi 40 de proiecte teoretice, practic din toate localităţile Moldovei.

În rezultatul efectuării bilanţului s-au decernat:

1A,B: Lucrare practică
locul întâi – 1 lucrare
locul doi - 2 lucrări
locul trei – 3 lucrări
menţiuni – 5 lucrări

2A: Lucrare teoretică
locul întâi – 1 lucrare
locul doi - 2 lucrări
locul trei – 3 lucrări
menţiuni – 5 lucrări

2B: Lucrare teoretică
locul întâi – 1 lucrare
locul doi - 2 lucrări
locul trei – 3 lucrări
menţiuni – 5 lucrări
Informaţii suplimentare vor parveni ulterior.