Al zecelea forum internațional privind energia pentru dezvoltare durabilă, 7 - 8 octombrie 2019, Bangkok, Thailanda

 

Al zecelea forum internațional privind energia pentru dezvoltare durabilă,

7 - 8 octombrie 2019, Bangkok, Thailanda

Pe parcursul perioadei 07 - 08 octombrie 2019 reprezentatul Institutului de Energetica a participat la seminarul international: Al zecelea forum internațional privind energia pentru dezvoltare durabilă (“10th International Forum on Energy for Sustainable Development”), care a avut loc la Bangkok.

Al zecelea forum internațional privind energia pentru dezvoltare durabilă „Trasferarea țintelor în acțiuni” a avut loc la Centrul de Conferințe al oficiului Organizatiei Națiunilor Unite din Bangkok, Thailanda. Forumul a fost organizat de cinci comisii regionale ale Organizatiei Națiunilor Unite și Ministerul Energiei al Regatului Thailandei.

Guvernele, companiile și organizațiile societății civile au făcut progrese extraordinare în ultimii ani în ce privește aducerea unei energii accesibile și curate mai multor oameni, însă aceste progrese au fost în mare parte inegale și trebuie accelerate pentru a nu lăsa nimeni în urmă. Este necesară o acțiune consolidată urgentă și de mai multe investiții, în special în țările mai puțin dezvoltate, pentru a atinge Obiectivul de dezvoltare durabilă 7 catre anul 2030.

Al zecelea forum din Bangkok a explorat căi pentru a reduce decalajul dintre ținte și acțiuni. Experți din sectorul energiei, reprezentanți al guvernelor, ONU, organizațiile internaționale și alte părți interesate au discutat aspecte majore și acțiuni pentru atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 7 și pentru îndeplinirea angajamentelor de atenuare a schimbărilor climatice.

La Forum deasemenea au avut loc discutiile din cadrul sesiunii Grupului de experti in Energie regenerabila ( 6th session of the Group of Experts on Renewable Energy (GERE) ) si a Grupului de experti in eficienta energetica ( the 6th session of the Group of Experts on Energy Efficiency (GEEE) )

În cadrul Forumului, au fost evidențiate progresele înregistrate până acum de tranziția energetică și oportunitățile ce devin disponibile. De asemenea, au fost investigate punctele slabe, provocarile și barierele pentru realizarea tranziției energetice în următorii ani. Rapoartele Forumului sunt disponibie la: https://www.unescap.org/events/10th-international-forum-energy-sustainable-development

 

Sergiu Robu