Conferința Ministerială în Energie din Astana și al 8-lea Forum Internațional: Energie pentru Dezvoltare Durabilă

Conferința Ministerială în Energie din Astana și  al 8-lea Forum Internațional: Energie pentru Dezvoltare Durabilă

 

Un delegat din partea Institutului de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei a participat la Conferința Ministerială în Energie  (http://energyministerial.kz/) și  al 8-lea Forum Internațional: Energie pentru Dezvoltare Durabilă, ce a avut loc în Astana, Kazahstan la 11-14 iunie 2017. Acest eveniment a fost cel mai mare (peste 1000 participanți) și cel mai bogat ca conținut în istoria acestui Forum Internațional, care a început cu 8 ani în urmă de asemenea în Astana în 2010.

 

Conferința Ministerială  a adoptat Declarația Ministerială, disponibilă online: http://energyministerial.kz/906/uploads/2016/10/declaration_eng_print_ADOPTED.pdf.

Este un document cu statut de ne-obligatoriu, bazat pe dialogurile ministeriale organizate pentru a spori înțelegerea mecanismelor energiei durabile și a posibilelor politici pentru atingerea obiectivului comun privind energia durabilă, promovarea unui dialog politic și sensibilizarea cu privire la diferitele rezultate care ar putea apărea în viitor.

 

A avut loc de asemenea participarea la discuțiile privind Eficiență Energetică al Forumului, au inclus următoarele seminare din 12-14 iunie:

Fotografii de la Conferința Ministerială și Forum sunt disponibile: http://energyministerial.kz/photos/

 

Sergiu Robu, cercetător.